מחאה חברתית הינה אחת המחאות היותר חשובות. מחאה חברתית שומרת על הדמוקרטיה, מפגינה אחווה, מאחדת, דורשת צדק, פועלת בצורה מכבדת, מאפשרת להשמיע את הקול של הפרט, מובילה לשינוי וחשוב מכל מחאה חברתית מעניקה תקווה לעתיד טוב יותר – מזכירה לכולנו שתמיד יש מה לעשות, תמיד יש כלי שמחכה שישתמשו בו ותמיד ניתן לסחוף עוד אנשים שחושבים כמותנו, כך שדעה פרטית הופכת לצעקה ציבורית, ואלו כלים חשובים בכל חברה בריאה ששואפת קדימה ובו זמנית שיודעת לעצר ולבחון את הקיים. להלן הצצה למחאות מתוקשרות וחשובות, ולו בכדי שנקבל השראה:
מחאת הנכים
לאחרונה שומעים רבות אודות מחאת הנכים ואכן יש מקום לשמוע את צעקתם על עוול מתמשך. ב2018 הוחלט שמגדילים את הקצבה ב4.3 מיליארד ש"ח, אך עד היום כ 2 מיליארד ש"ח עוד לא נכנס לתקציב, ואם בוחנים את הקיצוצים הצפויים ישנו חשש שהתקציב ימשיך להיות בחזקת נעדר, ועל כן כיום יותר מתמיד חשוב שהנכים יקבלו נציגות ראויה בכנסת, למרות שאיש מפעילי הארגון אינו מתמודד בפריימריז, ולו בשל הקושי הפיזי, עובדה שרק מחזקת את חשיבות המחאה. כמו כן, גם ע"י גיוס תרומות ניתן להשיג את השינוי הרצוי – לחזק את העמותה מבפנים החוצה.
מחאות למען זכויות בעלי החיים
המחאות של הפעילים למען זכויות בעלי החיים תמיד מוצאות דרכים יצירתיות להעלות את המודעות כנגד עוולה כזו או אחרת. העמותה מבקשת לשמור על זכויות החיות ובראש ובראשונה למנוע התעללות. מדי כמה שנים יש מחאה צבעונית במיוחד, כזו שדורשת לחדול התעללות, כזו שדורשת להפגין אנושיות, כזו שמזכירה לכולנו שגם לחיות יש תחושות, תחושות שאנשים רומסים כי פשוט התרגלנו לרעיון שהשמפו הנו תוצר של ניסיון בבעלי חיים, שהמעיל יותר יפה עם פרווה נעימה וכדומה, ועל כן טוב שיש גופים שמדי פעם מעוררים ומזכירים ששניצל אינו נולד במקפיא של הסופר.
מחאה ירוקה
ארגון גרינפיס ידוע כגוף שמוביל לא מעט מחאות, ובעידן של היום יש לו לא מעט סיבות. כך למשל ארגון גרינפיס מוחה כנגד גופים גדולים כגון קוקה קולה, ולו כי הוא מייצר כמויות בלתי נתפסות של פלסטיק (ואם נדייק כמיליארד בקבוקים מדי שנה), הוא מוחה כנגד קידוחים לחיפוש אחר נפט, כנגד המרה של שטחים ירוקים עבור בנייה, כנגד הקמה של חוות טורבינות שמסכנות את שלום הציפורים הנודדות ועוד, ואכן ארגון גרינפיס יכול לזקוף לזכותו מגוון הצלחות ראויות.
לייצר אהדה ולא הרתעה
לאור הדוגמאות ניתן לראות עד כמה למחאה מאורגנת יש כוח לשנות, להשפיע, לתקן ובאופן כללי לכוון את ההתנהלות למקום טוב יותר, הוגן יותר, מתחשב יותר, אנושי יותר, בריא יותר – ראוי יותר, ועל כן כל עמותה צריכה לעצור את המרוץ ולבחון כיצד היא מבקשת לפעול, ולצד שלל פעולות יומיומיות, גם לשקול להרים מחאה חברתית – כזו שתסחוף אחריה אנשים ותיצור את האפקט הרצוי, כאשר תמיד חשוב לבחון מהו הגבול שאותו אין לעבור, כך שהגישה תייצר אהדה ולא לחלופין הרתעה.