חיים סטודנטיאליים אינם רק חיים שסבים סביב לימודים, אלא מדובר בשנים חשובות בהן אנשים צעירים מבינים לאן הם רוצים להגיע, מה הם רוצים להיות, כיצד הם רוצים לחיות, מיהם החברים שילוו אותם לאורך השנים, איזה סוג של טיפוס הם וכדומה, משמע מדובר בתקופה ייחודית ומלאת השראה ופה נעצור לציין מהו החלק של מתן דהן על עיצוב חיי הסטודנטים בישראל.
הזדמנות שווה
רבים שמעו אודות מתן דהן, ולו כי שמו הוזכר רבות סביב הפרשה שהייתה בעבר, ובה הובהר שדהן פעל מתוך תום לב ומתוך רצון כנה להמשיך ולקדם את העמותה שהקים במו ידיו – להמשיך ולקדם מפעל חיים מהסוג שתורם לסביבה, שמחבר בין אנשים למקום, שמקרב לבבות, שמוחק פערים ושמעניק הזדמנות שווה למגוון אנשים, אך עבור מי שטרם מכיר את מתן דהן, נעצור להסביר מיהו, ולו בכדי שלעוד אנשים יהיה לאן לשאוף ועל מנת שעוד אנשים ילמדו שתמיד ניתן להקים יש מאין, כל עוד המטרה נעלה, האמונה שלמה ויש אנשים טובים לצד הדרך.
השפעה ישירה
רגע לפני שנדון כיצד דהן השפיע על חיי הסטודנטים, נציין שניתן לזקוף לזכותו כ500,000 שעות של עשייה חברתית, וכ22 כפרים ומתחמי צעירים הוקמו. כמו כן, בזכותו הוקמו גרעיני התיישבות, רבים מהסטודנטים זכו לבצע בזכותו שנת שירות, שלל דירות שופצו וגינות קהילתיות הוקמו ובאופן כללי הפריפריה נעשתה יותר אטרקטיבית עבור צעירים. מכאן שללא ספק למתן דהן יש השפעה ישירה על חיי הסטודנטים ובאותה נשימה על איכות החיים בפריפריה.
ערכים לחיים
לאור הדברים ניתן להסיק שבזכות דהן רבים למדו מהי נתינה, שיש דרכים נוספות שבאמצעותן ניתן להסתדר כלכלית כסטודנט, שניתן להכיר חברים ביתר קלות, שניתן לשלב בין למידה אישית לבין למידה מערכתית, שניתן לשלב בין למידה לנתינה, שגם בזמן הלימודים אפשרי לפנות זמן לטובת הכלל, שלעיתים גם משימות בלתי אפשריות עשויות להתגשם, שאם רק ממשיכים לפעול דברים מתחילים לקרות, שתמיד יש היכן לתרום, שעם מעט רצון נמצאים העזרים הנחוצים, שהפרט הוא חלק מהשלם ובאופן כללי סטודנטים רבים למדו שנתינה מאוד ממלאת את הנשמה ושמקום מגורים צריך לכלול ערכים של חיבור אמתי למקום, עובדה שבין היתר באה לידי ביטוי באמצעות שלל סטודנטים שבחרו בסוף התהליך להקים את ביתם בפריפריה, היכן שהם התחילו את החיים שלהם כאנשים בוגרים, קשרו קשרים והתחברו לערכי הציוניות.
תודה גדולה
ציינו שהסטודנטים למדו שהרבה פעמים מטרות גדולות אכן עשויות להתממש, ופה נסביר שאת "עמותת איילים" דהן התחיל לפני יותר מעשור, כאשר עוד בעודו חייל משוחרר הוא החליט ביחד עם חבר להפריח את השממה, כך שבאמצעות חלום גדול ושני קרוואנים שנקנו ממענק השחרור אט אט החלום נרקם, התפתח וגדל לממדים שבהם הוא מאופיין כיום. מכאן שללא ספק מאות סטודנטים חייבים תודה אישית לדהן, ואילו הוא מצדו מצפה לתודה בדמות המשך עשייה ותרומה לקהילה, בדמות חיבור למקום ופיתוח ערכיים קהילתיים וסביבתיים.