יזמים טכנולוגיים – זקוקים לאישורי הטבות מס? רשות החדשנות תקל עליכם בתהליך

יזמים טכנולוגיים עומדים בפני אתגר לא קטן. למעשה, בפני שרשרת אתגרים בלתי פוסקת ולא פשוטה. אחד הגופים שמקלים מבחינה זו, היא הרשות לחדשנות. אלא שלא כולם מודעים למלוא היקף הסיוע שהרשות מציעה. למשל בנושא הטבות מס. מה לזה ולרשות טכנולוגית? לפניכם הסבר קצר, על כך ועל הרשות בכלל.

הקלה כספית ניכרת

חברות שזוכות לתמיכת רשות החדשנות וגם כאלה שלא אבל עוסקות במו"פ ופועלות בישראל, עשויות לקבל סיוע לגבי הטבות מס, מיחידות התמריצים והקניין הרוחני ברשות החדשנות. אלה אישורים שונים שנדרשים לכך, כולל אישורים לגבי גיוס השקעות, הלוואות והעברת ייצור וידע בארץ ולחו"ל, עבור חברות שנתמכות על ידי הרשות. חברות מחקר ופיתוח עשויות לקבל אישורים מהרשות לצורך קבלת תמריצים ממשלתיים או הטבות כלליות, לכמה וכמה מטרות: הקלות במס הכנסה לפי פקודת מס הכנסה, הקלות לפי החוק לעידוד השקעות הון, הטבות מס לפי "חוק האנג'לים" ואף אישור לקבלת מענקים מ"הרשות לפיתוח ירושלים". ניתן לקרוא מידע על הטבות מס לסטארט אפ באתר רשות החדשנות, בכדי להוסיף ולהתעמק בנושא זה. כידוע, ההתנהלות הכספית של עסקים מורכבת מפרטי קטנים רבים למדי. טיפול יסודי בכך, עשוי להתבטא בהקלה כספית ניכרת. סיוע מסוג זה ואחר בהקשר מיסוי, הוא בוודאי נושא שכדאי ליזמים טכנולוגיים לקחת בחשבון.

אפשרויות רבות

כפי שראיתם, האפשרויות לקבל הטבות כאלה הן מגוונות. אם אתם בעלי חברות שעוסקות במחקר ופיתוח, כדאי לבדוק מדי פעם מה מציעה הרשות לחדשנות, מאחר שאתם עשויים להתאים לכך. לעתים, אפילו בכמה אופנים וגם במקרים יוצאי דופן. למשל, האם אתם מבצעים מו"פ עבור חברה בינלאומית? תיקון 68 לחוק לעידוד השקעות הון, מאפשר הטבות לחברה שמוגדרת על ידי רשות החדשנות כחברה שמבצעת מו"פ עבור תושב חוץ. בחברה כזו, ההכנסה תחשב כהכנסה מועדפת והחברה תהיה זכאית להטבות מס. בכל מקרה, הטבות בעסקאות הקצאת זכויות למשקיעים, עשויות להגיע לחברה שתוגדר כחברה עתירת מו"פ. זאת, לפי פקודת מס הכנסה סעיפים 103 ו-104 ותקנות מס הכנסה (“שינוי מבנה של חברות עתירות מחקר ופיתוח”).

 

 

רשות החדשנות – לא רק הטבות מס

למי שלא מכירים מקרוב את הרשות לחדשנות, חשוב להדגיש שהיא מסייעת באופנים רבים נוספים. הטבות המס האלה חשובות מאוד כמובן, אך הן למעשה רק "קצה הקרחון" של התועלות הרבות שמציעה רשות זו ליזמים. מטרתה הכללית של הרשות, היא לסייע ליוזמות טכנולוגיות חדשניות מקומיות, גם אך לא רק בהייטק. היא עושה זאת באמצעות חממות טכנולוגיות ומעבדות וגם באמצעות מתן מענקים כספיים. יזמים מחברות סטארט אפ וגם ממחלקות מחקר ופיתוח בעסקים קיימים, יכולים לפנות אליה לשם סיוע מסוגים אלה. הבקשות נבדקות לעומק על ידי צוות בודקים מיוחד ואלה שמתקבלות, עשויות לזכות אתכם כאמור במענקים כספיים ובסיוע נוסף. במידה והיוזמה שלכם תגיע לשלב של מוצר מסחרי שמצליח להיקלט בשוק, תראו מכך כנראה גם הכנסות ובהמשך, יש לקוות, גם רווחים. מרווחים אלה, תידרשו להחזיר תמלוגים לרשות החדשנות, אשר בעצמם יושקעו בתמיכה ביוזמות חדשנות נוספות. פעילות הרשות מגוונות ומשתנה תדיר. היא מציגה למשל מדי פעם מסמכי "קול קורא", אשר קוראים לשיתופי פעולה ויוזמות בתחומים שונים. הרשות גם מציעה פודקאסט, בו היא מביא דברים ממפגשים של בכירים ברשות החדשנות עם בכירים בעולם החדשנות והכלכלה בישראל.

לסיכום

הקלו על עצמכם עם הטבות מס, ככל שאתם זכאים להן. לשם כך ובכלל, מומלץ לשים לב מה מציעה עבורכם באופן שוטף הרשות לחדשנות.

נגישות