האם ישראלים כלולים בתוכנית הפטור מויזה לארצות הברית?

בשנים האחרונות אזרחי מדינת ישראל שומעים לא מעט אודות תוכנית הפטור מויזה לארה"ב, וזאת בשל מאמצים כבירים מצד הממשלה להכניס את ישראל לרשימה הנחשקת של מדינות אשר פטורות בהנפקה של ויזה. נכון להיום, ישראלים עדיין אינם כלולים בתוכנית הפטור אשר מקנה אפשרות להיכנס לארצות הברית ללא צורך בהנפקה של ויזה, כאשר זמן השהות במסגרת הזו הוא מוגבל. מה חשוב לדעת אודות התוכנית הזו והאם ניתן לצפות בקרוב לבשורות? כל הפרטים בכתבה הבאה.

תוכנית הפטור מויזה – כל מה שצריך לדעת

ממשלת ארה"ב מאפשרת לתושבים מארבעים מדינות לטוס לארה"ב לצרכי תיירות או עסקים לתקופה של 90 יום וזאת ללא צורך בהנפקה של ויזה, כל זאת במסגרת של תוכנית ממשלתית אשר במסגרתה מנהלת ארה"ב מגעים עם מדינות אשר מאפשרות לאזרחי ארה"ב להיכנס באופן חופשי, תחת תנאים מסוימים ובמסגרת של תוכנית סדורה. אישור כניסה למדינה במסגרת הזו הוא מבוקש מאוד ונחשק בעבור כל מדינה, ועל כן אין זה פלא כי זה עשרות שנים שישראל מבצעת מאמצים כבירים בשביל לעמוד בהנחיות של הממשל בארה"ב, לטובת כניסה לתוכנית הזו. על מנת להתקבל לתוכנית נדרש לעמוד במספר קריטריונים אשר כוללים בין היתר אחוז סירוב קבלן נמוך לצד מתן של גישה למאגר הביומטרי. במסגרת הזו ניתנת האפשרות לאזרחים זרים לבקר במדינה לתקופה מוגבלת, כאשר נכון להיום מדינות אשר חברות בהסכם כוללות בין היתר את: איסלנד, איטליה, צ'כיה, טיוואן, ספרד, סינגפור, צרפת, שוויץ, קרואטיה, לטיבה, ליטא, דנמרק, יוון ועוד.

בשנים האחרונות נרשמת התקדמות משמעותית במדיניות של ארצות הברית לגבי כניסה של ישראל לרשימה הנחשקת, וזאת בשל ההסכמות אשר הצליחו להוביל ליוזמות חקיקה הכוללות בין היתר חשיפת מידע אודות ישראלים בעלי עבר פלילי לרשויות בארצות הברית, וזאת מתוך מטרה לקדם את ההליך ובסופו של דבר להיכנס לרשימה שרק מדינות מועטות הצליחו להיכנס אליה.

 

 

מה הסטטוס של הפטור?

פטור מהנפקה של ויזה הוא חלום ועבור לא מעט ישראלים אשר נוטים לבקר באופן קבוע בארצות הברית לצרכי עבודה, טיולים או לימודים. על פי הערכות יוצאים מגבולות ישראל מדי שנה עשרות אלפי ישראלים לארצות הברית אשר נדרשים לבצע הליך ארוך אשר כולל בן היתר המילוי של טפסים וכן התייצבות בשגרירות ארה"ב בישראל לטובת ראיון. כל טעות ולו הקטנה ביותר עלולה להוביל את דחייה של הבקשה ובהתאם לכך גם לביטול הנסיעה, ועל כן אין זה פלא כי ממשלת ישראל מפעילה לחצים כבדים מתוך מטרה להיכנס לרשימה, ובסופו של דבר להוביל ליצירה של מענה אשר במסגרתו אזרחי מדינת ישראל יוכלו להיכנס לארצות הברית באופן חופשי. יחד עם זאת, בשנה האחרונה נרשמת התקדמות במגעים בין ממשלת ישראל לבין ממשלת ארה"ב עם הגעה של משלחת בכירים מטעם הממשל האמריקאי לשורה של פגישות עם שרת הפנים, ועל כן אפשר בהחלט לצפות בעתיד כי במידה ואכן יתממשו התנאים, אזרחים ישראלים יכנסו לתוך התוכנית ובהתאם לכך ניתן יהיה להימנע מהליך ארוך של הנפקת ויזה בשגרירות.

לסיכום

נכון להיום ישראל עדיין איננה כלולה בתוכנית היוקרתית של ממשלת ארה"ב אשר מאפשרת לאזרחים זרים להיכנס למדינה למשך תקופה המוגבלת ל-90 יום. עד אז, כל אזרח אשר מעוניין לטוס לארה"ב לצרכי עבודה, לימודים או טיול נדרש לבצע את ההליך אשר כולל מילוי של שאלון לצד תיאום ראיון אישי בשגרירות, עד לקבלת הויזה אשר התוקף שלה הוא עד 10 שנים.

נגישות